Adaptacija kopalnic

Kako se začne adaptacija kopalnice?

Kopalnica je zelo intimen prostor v vsakem domu, zato se moramo obnove in ureditve lotevati zelo pozorno. To je predvsem prostor, ki mora biti, kolikor je mogoče, zelo funkcionalen, obenem pa je pomembno tudi, da je estetski, kar je ob množici sanitarnih naprav in inštalacij nemalokrat zahtevno delo. Ker so vse površine v kopalnici izpostavljene uporabi in vlagi, ali ker so ploščice že zastarele se odločimo za obnovo naše kopalnice. Pri tem nas seveda ne čaka samo menjava vsega kar je očem vidno ampak običajno tudi inštalacije, ki so očem nevidne. Celovita adaptacija kopalnice je menjava vodovodnih in odtočnih inštalacij, prenova električnih inštalacij z razsvetljavo, zamenjava stenskih in  talnih oblog ter sanitarnih elementov.

Vizualizirajte si svojo kopalnico

Le ta mora ustrezati vaši osebnosti, saj boste le tako bolj sproščeni in zadovoljni. Adaptacija kopalnice naj vsebuje tudi skrben pregled najsodobnejših trendov za praktično opremljeno kopalnico. Opremite jo po vašem navdihu, svetujemo pa vam, da naj vaše ideje in želje izriše še za to usposobljeni svetovalec. Na ta način si boste pridobili pravo predstavo o funkcionalnosti in videzu vaše kopalnice.

Izvedba

Pri adaptaciji kopalnice je pomembna organiziranost in usklajenost vseh mojstrov, ki pri obnovi sodelujejo. Največkrat so to izvajalci vodovodnih, električnih in strojnih inštalacij ter keramičar. V primeru, da si želite, da je adaptacija kopalnice hitrejša se lahko odločite  za obnovo na ključ, kjer je odgovornost zaupana za vsa dela enemu izvajalcu, ki kopalnico obnovi s svojimi partnerji.

Ko boste izbirali mojstre, naj njihova ponudba vsebuje vsaj naslednje elemente: groba vodovodna dela, odstranjevanje ploščic in demontaža opreme,  zidarska dela, odvoz materiala, polaganje ploščic, priprava podlage za polaganje, finomontažna dela in fugiranje ploščic. V koliko boste pri izvajalcu vzeli tudi obvezni material, boste zaradi tega plačali nižjo stopnjo DDV.

Koliko me bo adaptacija stala?

Cena obnove je predvsem pogojena od obsega različnih del. Če zamenjamo samo wc školjko, kad/tuš, umivalnik in bide je to popolnoma drugače kot, če se obnove lotimo temeljito. Kar pomeni, da menjamo napeljavo, cevi, ploščice, opremo in vse ostale pripomočke, itd.  Adaptacija kopalnice oziroma njena cena je seveda odvisna od obsega prenove, velikosti kopalnice in  kvalitete vgrajenih materialov.

Prijetno počutje v kopalnici – neprecenljivo

Sodobni trendi kopalniške opreme se vse bolj nagibajo k čisti ali estetsko zaobljeni liniji minimalizma. Zelo pomembno je, da vaša adaptacija kopalnice upošteva, da cel prostor deluje kot usklajena homogena enota. Pod kopalniško opremo ne razumemo več le školjke, bideja ali umivalnika, ampak kopalnica postaja prostor v katerem se ustavi pogled, ko stopite vanjo. Piko na i na celotno kopalniško opremo na koncu naredi še izbira pravega kopalniškega pohištva, ki naj bo med sabo usklajen, tako glede barve kot tudi oblike celotne kopalnice.